Maldivenes paradis under havoverflaten

Maldivene er nok mest kjent for sine små koralløyer, som mest av alt minner om små lotto-øyer. Et øy-paradis hvor havet virkelig har den asurblå fargen som man ser på bilder. De kritthvite korallstrendene og vaiende palmene innbyr til ren avslapping og bare la kroppen og sinnet komme helt ned i gir.

Men hva som i virkeligheten imponerer de som reiser til Maldivene, er ikke bare det paradiset man finner over vannet, i særklasse er også det helt ubeskrivelige paradiset som skjuler seg under havoverflaten. Da hver lille øy – eller rettere sagt atoll – ofte er omkranset av et korallrev, kan man allerede få meter fra stranden oppleve å snorkle blant store rokker, havskilpadder, fisk i alle farger og fasonger, samt små fredelige revhaier. Man behøver ikke plaske rundt i mange minutter før man oppdager hvorfor Maldivene ofte sies å være et av de beste snorklesteder i verden. En helt fantastisk verden av koraller og neonfargede klovnefisker er å finne rett under nesetippen din. Å snorkle i krystallklart vann og bare iaktta det livet som finnes her, er en helt ubeskrivelig opplevelse.

TIPS til nybegynnere: Velg en øy med eget husrev

Vil man gjerne oppleve det beste fra denne fargerike undervannsverdenen, er det en god idé når man velger hotell, å velge et med eget husrev. Dette gir nemlig den optimale muligheten for enkelt og bekvemt å kunne svømme få meter fra stranden og føle at man befinner seg i en helt annen verden. For nybegynnere er et husrev nemlig å foretrekke, da havet her ofte er uten bølger og strøm i vannet, hvilket kan oppleves dersom man snorkler i åpent hav. Dessuten er det enkelt å svømme tilbake til stranden dersom man trenger en pause.

De vennlige haier i strandkanten

Du skal ikke bli redd når du snorkler rundt, dersom en liten revhai plutselig svømmer rett under magen din. Disse små baby revhaiene trenger du ikke å være redd for, selv om man godt kan bli litt forskrekket første gangen man ser en tett på. Disse små revhaiene er vanligvis ikke mer enn 30-40 cm lange og spiser kun helt små fisker. Da baby revhaiene er ganske små, trenger man ikke å svømme mange meter fra stranden før man kan være heldig å møte på en eller flere av dem.

Svøm med verdens største fisk – hvalhaien

Blir man med på en snorkeltur – vanligvis i en lokal trebåt kalt en Dhow – trenger man ikke dra langt før man vil kunne oppleve større dyr som hvalhaier og delfiner. Da dette er ville dyr, vil man ikke alltid være sikker på å møte dem, men sjansen for at det skjer på Maldivene er ganske stor. Er man så heldig å komme helt tett på en hvalhai, vil det gi en iling i magen man aldri glemmer. Disse store og imponerende havdyrene kan bli opp til 12-14 meter lange, og veie mellom 15-20 tonn når de er fullvoksne. Hvalhaien kalles noen ganger for det flekkete monster, selv om navnet havets vennlige kjempe må anses som å være mer korrekt. Den spiser nemlig kun plankton og små fisk. Hvalhaien svømmer meget langsomt, hvilket gjør det enklere å kunne betrakte den imponerende fisken fra havoverflaten.

Badekar og toalett med utsikt

Ønsker man å nyte synet av de vakre fargerike fiskene kan dette også la seg gjøre fra ditt baderom på Maldivene. Hotellet Six Senses Laamu tilbyr nemlig water villas hvor du har utsikt både fra ditt gjennomsiktige badekar samt fra toalettet. I tillegg kan du ikke få enklere adgang til å snorkle videre ut mot korallrevet som er fyllt med fisk. Du trenger kun å gå noen få meter fra sengen for så å hoppe direkte ut i det herlige vannet.


Les mer om reiser til Maldivene hos Blixen Tours.

Artikkelen er utarbeidet av BlixenTours.no – eksperter på reiser til Det Indiske Hav, Midt Østen og Safarireiser i Afrika.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *