Treningsferie til Thailand

Artikkel av Eivind Petersen.

Trenger du en pause fra hverdagen og ønsker samtidig å komme i bedre form? Da kan en kombinert avslapnings- og Muay thai treningsferie til “Smilets land” (Thailand) være et alternativ. Kampsporten  Muay thai er Thailands nasjonalsport og kalles også thai-boksing på norsk. Naturlig nok er det stor interesse for sporten i Thailand og for turister er det gode muligheter til å kjøpe seg både kortvarige og langvarige treningsopphold på ulike treningscamper.

Foto av Eric Langley / Wikimedia Commons

Treningscampene stiller ingen krav til erfaring, men det er selvsagt en fordel at man liker kampsport og tåler en støyt. Deltagerne må selvfølgelig også være villig til å legge ned en god del innsats i treningen, for Muay thai er ikke noe for de aller svakeste sjelene. Uansett er det absolutt ingen ulempe å legge ned litt basistrening før avreise, for man får større utbytte av oppholdet ved å være i noenlunde i form ved oppstarten. Dette kan ordnes ved å kjøpe seg noe bokseutstyr til trening hjemme og deretter starte planleggingen av “drømmeferien”.

Foto av Roma Neus / Wikimedia Commons

Muay thai campene tilbyr både trening og innkvartering til rimelige priser på rundt 2-5000 kr i måneden. Prisen avhenger selvfølgelig av ønsket standard på innkvarteringen og hvor mye man ønsker å trene. Oppleggene har stor fleksibilitet og det er opp til hver enkelt hvor mye man ønsker å gjøre ut av det. Som regel er det to treningsøkter om dagen, én gang om morgenen og én gang om ettermiddagen, men dette kan man styre etter hva som føles riktig. Det legges gjerne opp til kondisjonstrening på stranden i den første økten og thai-boksetrening på ettermiddagen. Hva er vel bedre enn å løpe seg en tur på stranden når en våkner, for så å hoppe ut i sjøen for å avkjøle seg?

Foto av Traged / Wikimedia Commons

Det anbefales å dra til øya Ko Samui i det sørlige Thailand, hvor det finnes flere steder for å trene thai-boksing. Som en bonus vil man kunne nyte late ettermiddager mellom treningsøktene på strender med puddersand. Fra Bangkok eller Singapore kan en ta fly, tog eller buss til Koh Samui. Det er selvfølgelig raskest og mest komfortabelt å ta luftveien, og dette koster normalt ikke mer enn drøyt tusenlappen fra de nevnte byene. Allikevel foretrekker mange å ta buss eller tog til Surat Thani og ferge derfra ut til øya, men da må man gjerne sette av én dag ekstra til reisetid. Fordelen er at landeveien er billigere, samt at en får sett litt av landet. Husk å medberegne flybillett fra Norge i budsjettet, noe som typisk og koster 6 – 8 000 kr, litt avhengig av hvor i Norge en flyr fra.

Her er en oversikt over noen av Muay thai campene på Koh Samui:

Lamai Muay Thai Camp – http://www.lamaimuaythaicamp.com/
Superpro Samui – http://superprosamui.com/
Jun muay Thai – http://www.junmuaythai.com/

Muay thai er ikke nødvendigvis noe for alle, men de som tar sjansen er garantert å komme i sitt livs form og samtidig oppleve Thailand på en helt unik måte. Dersom man er god nok, så får man kanskje lov til å bokse en oppvisningskamp på Chaweng Boxing Stadium!

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *