En lengre reise – kan drømmen bli til virkelighet?

Hvor mange ganger har du drømt om å pakke kofferten for å reise verden rundt en periode? Jeg tror mange av oss kan kjenne seg i igjen, men for mange blir det dessverre med drømmen. 

En ferie på to uker er nok det vanligste for de fleste. Det kan nemlig virke både vanskelig og dyrt å få til noe som varer lenger. For hva skal man gjøre med jobben? Og hvordan skal man få råd til reisen? Dette er nok hovedtankene for mange, og som setter en stopper for drømmen om en lengre reise. 

Hjemmekontor på stranda

2020 har lært oss at mange jobber kan gjøres hjemmefra. Så hvorfor ikke flytte hjemmekontoret til stranden? Det har blitt mer vanlig å leve som digitale nomader i dagens samfunn. Digitale nomader er noen som jobber mens de reiser verden rundt, og så lenge de har tilgang til internett kan de møte opp på jobb. 

Det er ikke alle som har mulighet til å leve som en digital nomade over lengre tid. Men kanskje du har mulighet til å spørre hva sjefen din synes om at du har et digitalt kontor en periode? For da kan du jo tjene penger mens du lever drømmen din.

Drømmer er verdt å spare opp til

Dessverre er det mange jobber som krever fysisk oppmøte, og som ikke lar seg kombinere med livet som digital nomade. Da er man nødt til å finne andre måter å finansiere og muliggjøre drømmereisen på. 

Først og fremst er den økonomiske delen veldig avgjørende. Har du mulighet til å legge penger til side på en konto øremerket drømmereisen? Hos mange banker kan du f.eks. sette over 10, 20, 50 kr hver gang du bruker kortet – og på den måten sparer du opp penger uten å merke det. 

En annen mulighet er å finne nye måter å få ekstra inntekt. Kunne du kanskje leid ut leiligheten på Airbnb i perioder? Eller har du mulighet til å få deg en liten ekstrajobb? Noen velger å investere i aksjer, både som hobby og mange har gjort det til en karriere. Du kan selv velge om du ønsker å investere i aksjer i norge eller internasjonale aksjer. 

Noe å se frem til 

Uansett hva som er den beste måten for deg eller hvordan du gjør det, håper vi at du får muligheten til å følge dine drømmer. Dersom du finner ut at en lengre reise er mulig å oppnå, er det bare begynne å planlegge, glede seg og drømme seg bort. For finnes det noe bedre her i verden enn å ha noe å se frem til?

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *