Velkommen til Reisemagazinet

Reisemagazinet er et nytt nettsted som skal gi inspirasjon og uavhengig informasjon til alle som er glade i å reise. For tiden er det mye reisestoff i norsk media, men det meste av dette er nokså overfladisk og muligens ikke til så stor praktisk nytte. Reisemagazinet kommer til å gå mer i dybden. Vi kommer i hovedsak til å konsentrere oss om følgende temaer:

  • Forslag til forskjellige turer (både korte og lange) og hvordan disse kan ordnes på billigst mulig måte.
  • Tips og forslag til hva man kan gjøre på forskjellige steder. Dette vil først og fremst være ting som ikke dekkes av media. Forslag av typen “finne en koselig familiedrevet restaurant i en bakgate utenfor turiststrøket”, “sette seg på en koselig uterestaurant og se på livet” og andre utslitte klisjeer, vil du ikke finne her. Vi kommer heller ikke til å gi anbefalinger av typen “bo på hotell A, spis lunsj på restaurant B, gå deretter til museum C og spis middag på restaurant D”. Slike anbefalinger kan man enkelt finne andre steder dersom man skulle være interessert i det.
  • Praktisk informasjon i forbindelse med forskjellige reisemål og reising generelt.
  • Kommentarer og analyser i forbindelse med dagsaktuelle reiserelaterte temaer. Spesielt kommer vi til å følge med på klimadebatten. Enkelte miljøvernere mener for eksempel at klimautslippene i forbindelse med reising (spesielt med fly) er så ødeleggende at folk helst bør holde seg hjemme. Har de rett? Vi kommer til å undersøke denne problematikken i detalj.
  • Aktuelle nyhetssaker som er av interesse for reiseglade, for eksempel opprettelse av nye billige flyruter rundt om i verden, og tips til hvordan man kan utnytte disse i forbindelse med en reise. Norsk media får som regel med seg at Norwegian åpner en ny rute, men det finnes langt flere flyselskap enn dem.

Reisemagazinet er altså ikke en konkurrent til de tradisjonelle mediene, men snarere et supplement til de som ønsker mer dyptgående informasjon.

Bare de siste årene har det skjedd enormt mye som har gjort det enklere og billigere å reise nesten hvor som helst. Man trenger for eksempel ikke lenger en lite fleksibel “jorden rundt” flybillett for å reise verden rundt. Det er nå mulig å reise hele jorden rundt ved hjelp av en-veis billetter med lavpris-flyselskaper. I en kommende artikkelserie skal vi se på hvilke enorme muligheter som finnes og se på forskjellige alternative reiseruter. Forhåpentligvis kan dette være til inspirasjon og nytte for alle reiseglade.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *