Paradisøya Bahamas

Artikkel av Einar Olsen.

Strever du med å finne det perfekte stedet å reise? Kunne du tenke deg sol, strand og underholdning uten å måtte tilbringe tiden din på de typiske sydendestinasjonene? Reis til Karibien, nærmere bestemt Bahamas. Her får du sol, kritthvit strand, luksuriøse steder å bo, og mye god underholdning.

Foto av A. Duarte / Flickr

Bahamas består av mange små øyer, men hovedstaden Nassau finner du på den lille øya New Providence. Her kan du kose deg på Cabbage Beach som strekker seg over nesten hele nordsiden av Paradise Island. Desto lengre øst du går på stranden, jo mer privatliv vil du få. Her tar du de perfekte Instagram-bildene eller bare slipper unna alt maset fra alle turistene på øya. Denne stranda er rett og slett kritthvit, og du vil ikke få nok av det turkise vannet og de små fargerike fiskene som svømmer rundt beina dine.

Foto av Roger W. / Flickr

Atlantis

Om det ikke er på listen din av ting å gjøre på Bahamas så burde det være. Atlantis har noe for alle og en hver. Dette vakre hotellet ser ut som om en bygning som kunne ha vært en del av den sunkne byen. Her har du alt du trenger for å kunne underholde deg i mange timer. Folk som liker seg i vannet har en hel vannpark du kan boltre deg i. De mer eventyrlystne kan du svømme med haier, men hvis du ikke er helt der ennå så er akvariet gratis på kveldstid. Da lyser hele akvariet opp, og du får sett fiskene på en helt annen måte. Hvis du ikke interessert i noe av dette kan du alltids prøve deg på noen av de mange aktivitetene i kasinoet, for eksempel Blackjacks, automater eller Rulett. Viste du forresten at navnet ‘Rulett’ kommer fra fransk og betyr ‘lille hjul’? ganske passende navn på et slikt spill. Atlantis er et sted du garantert vil vende tilbake til for det har alt du trenger for å kunne slappe av og kose deg.

Hai

Foto av Thomas Hawk / Flickr

Nassau

Hovedstaden på Bahamas bør besøkes før alle turistskipene kommer. Da får du godt tid til å gå rundt på markedet uten noe mas, og du kan noen ganger gjøre noen gode kupp, siden det ikke er så my trøkk fra andre som skal kjøpe ting. Et must er å kjøpe seg en kul håndlaget strandhatt som du kan ha med deg på resten av turen. I Nassau finner du også de gode Tortuga romkakene, som bakes ferske her, og som du kan smake og kjøpe med deg hjem.

Foto av Thomas Hawk / Flickr

Finn det ekte Bahamas

Det kan være store mengder turister på Bahamas og noen ganger kan det være vanskelig å finne hva som er det ‘ekte Bahamas’, spesielt når du ser alle amerikanerne som kjører rundt i golfbilene sine og det minner om USA istedenfor en karibisk øy. Føler du det slik, kan du forlate komforten på Paradise Island og reise forbi alle turistfellene. Finn deg en øde strandflekk eller få en taxi som kan ta deg med til ‘Fish fry’ for litt lokal mat.  Her er spesialiteten ‘conch chowder’ som er en slags suppe med konkylie i, en populær lokal rett på Bahamas. ‘Fish Fry’ har også andre retter som er gode. Her får du fantastisk stekt kylling og dagens fangst fritert. Etter dette kan du utforske hulene ved Cable Beach på ekte Christopher Columbus vis. Disse hulene er åpne og frodige og en gang i tiden før øya ble oppdaget bodde folkeslaget Lucayanerne der.

Bahamas

Foto av meltedplastic / Flickr

Ingen grense for vannaktiviteter

Hvis du heller vil boltre deg i vann og utforske på den måten, kan du ta en time i vannet med delfinene, padle i kano eller kajakk. Mens det varmer midt på dagen kan du besøke Ardastra gardens og zoo for å se på de fine rosa flamingoene og alle de fargerike blomstene. Du går aldri tom for ting å gjøre på Bahamas, enten du reiser alene eller med andre.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *