Barcelona, Spania

Gjesteartikkel av Anne Hansen.

En reise til Barcelona gir deg sol, shopping, mat, drikke, underholdning og mange attraksjoner. Enten du reiser for en langweekend eller en lengre ferie, så vil du her kunne fylle dagene med spennende opplevelser.

Fotballklubben Barcelona og deres stadion Camp Nou, er kanskje en av de aller største attraksjonene. Camp Nou er Europas største fotballarena med en kapasitet på 99 325 tilskuere og en atmosfære som går utenpå det meste. Enten du er fotballelsker eller ikke så vil en tur hit garantert være en spennende opplevelse.

Camp Nou

Camp Nou i Barcelona

Nits Màgiques Casa Batlló Magic Nights on the Dragon Roof Terrace fra 15. juni til 26 september i 2015 er kun et av mange arrangementer og konserter i byen. Hele året kan de musikkglade finne spennende kvalitetskonserter. Hvorfor ikke se på Marc Knopfler 31. juli, Supertramp 7. november eller Foofighters 19. november? I juli venter The barefoot party boat på nettopp deg. Det er nok å velge mellom for de fleste av oss.

 

La Sagrada Familia

La Sagrada Familia – fremdeles under bygging (foto av Moyan Brenn / Flickr)

Barcelona har blitt udødeliggjort i kunst flere ganger. Freddy Mercury fra en av verdens største pop/rock grupper, Queens, skrev sangen Barcelona som han spilte inn med den berømte operasangerinnen Montserrat Caballé. Før det har byen født kunstnere som Joan Miro, et bysbarn og spansk surrealistist. Miro både malte og lagde skulpturer. Sammen med Salvador Dali og Rene Magritte var Miro en a modernismens store frontfigurer helt til han døde i 1983. Pablo Picasso var ikke født i Barcelona, men flyttet dit da han var 14. Da begynte han på kunstskolen hvor hans far var lærer. Barcelona har i dag et eget Picasso museum som er vel verdt et besøk.

En annen som har satt sitt preg på Barcelona er Antoni Gaudi. Han var en arkitekt som tegnet og gjennomførte flere byggverk du kan oppleve i Barcelona i dag. En av disse er kirken Sagrada Familia som fortsatt er under bygging og er forventet å være klar 2025. Kirken står allerede på UNESCOs verdensarvliste. Andre byggverk som Gaudi står ansvarlig for er: Casa Batlló, Parc Güell, Colonia Güell, Casa Botines og Palau Güell.

Casa Batllo

Casa Batllo i Barcelona (foto av Shaun Dunmall / Flickr)

Shopping er for mange et høydepunkt når de besøker nye byer. Barcelona tilbyr det meste og selv de meste shoppingglade vil finne seg godt til rette. For eksempel kan man besøke L` Eixample som er Barcelonas svar på Champs-Élysées i Paris  eller Romas Via Condotti. Her finner man de særlig de store merkevarene. Hovedgaten La Rambla er også populær for shopping, men mange foretrekker sidegatene som kanskje ikke er like mye turistfeller. I Barri Gotic finnes dessuten mer originale butikker.

La Rambla

Hovedgaten La Rambla (foto av iris / Flickr)

God mat og godt drikke hører med på ferie. Spania og Barcelona gir deg stor bredde og gode spanske særegenheter. Cava er spansk musserende vin fra Catalonia. Denne fruktige boblende og sofistikerte drikken blir fremstilt etter metoder som ble stjålet fra Spanias naboer i nord på 1800 tallet. Cavaens hjem er Penedès regionen som ligger ca 40 km sydvest for Barcelona. Har kan de glede seg over et ideelt klima for vinlaging. Mange forbinder først og fremst Sangria med Spania. Dette er egentlig en lokal drikk i de sydlige regioner hvor frisk frukt rett fra trærne blandes med sukker og rødvin. I Barcelona blir denne drikken laget av vinrester og en frukt- og spritblanding.Tapas-stedene ligger tett i Barcelona og denne retten som opprinnelig var et ”lokk” på sherryglasset kommer i dag i en mengde varianter. Noen av de du bør besøke er: Quimet i Quimet,  La Cova Fumada, Roure og Morryssom.

Print Friendly, PDF & Email

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *